Winning Time Episode 10 True Story: What Really Happened & What Changed

click fraud protection

Advarsel! SPOILERE for Vinnertid sesong 1, episode 10.

HBO'er Vinnertid: The Rise of the Lakers Dynasty episode 10 tar Los Angeles Lakers til NBA-finalen, og her er hva sesong 1-finalen får rett og galt om den sanne historien. Utviklingen til Lakers i løpet av NBA-sesongen 1979-1980 som vist i Vinnertid handlet om å prøve å vinne et mesterskap. Ny eier Jerry Buss (John C. Reilly) og rookie Earvin 'Magic' Johnson (Quincy Isaiah) gjorde det tidlig til sin oppgave å være det siste laget som står. Etter Vinnertid episode 9 viste at laget tok en plass i NBA-finalen, fokuserte sesong 1-finalen mye på de siste kampene i Lakers-kampen med Philadelphia 76ers.

Begivenhetene i Vinnertid episode 10 spole fremover til spill 5 i 1980 NBA-finalen. Med serien uavgjort 2-2 er Lakers på vei mot en storseier i Los Angeles før Kareem Abdul-Jabbar (Solomon Hughes) skader ankelen. Dette endrer fargen til Game 5 og resten av NBA-finalen for Lakers, og tvinger Magic Johnson til å ta et stort steg. Samtidig som laget prøver å vinne sitt første NBA-mesterskap siden 1972,

Vinnertid episode 10 viser Paul Westhead (Jason Segel) og Jack McKinney (Terry Letts) tilsynelatende reparerer gjerder over det som skjedde med Lakers sin trenerstilling. I mellomtiden sørger Jerry Buss fortsatt over tapet av moren sin, og Spencer Haywood (Wood Harris) fortsetter sin narkotikadrevne søken etter å drepe Lakers.

Ikke overraskende, hele Vinnertid sesong 1s historie kommer i spill under finalen. Og siden det originale HBO-showet fra 2022 er en tilpasning av hendelser i det virkelige liv, Vinnertidsin sanne historie er nok en gang verdig inspeksjon. Serien tok seg mange friheter med sin historiefortelling og karakteriseringer gjennom den første sesongen, men den forblir også tro mot det som skjedde i de fleste tilfeller.

Hva skjedde i de første 4 kampene i NBA-finalen i 1980

Siden Vinnertid episode 10 slipper seerne inn i midten av kamp 5 i NBA-finalen i 1980, hele de fire første kampene hoppes over. Los Angeles Lakers og Philadelphia 76ers var et godt matchup på papiret som også leverte tette kamper på banen. Kareem Abdul-Jabbar dominerte gjennom hele serien, da han var den mestscorende i tre av de fire første kampene. Kareems 33 poeng drev Lakers til en 109-102 seier i kamp 1, men hans 38 poeng i kamp 2 var ikke nok til å overvinne Julius Erving, Darryl Dawkins og Maurice Cheeks som kom sammen for 72 poeng i en 107-104 seier. Kamp 2 var på grensen til å bli en utblåsningsseier også for 76ers, ettersom de hadde en ledelse på 18 poeng på vei inn i fjerde kvartal. Lakers svarte med en stor seier i kamp 3 - sluttresultat 111-101. 76ers kom ut på topp i en frem og tilbake Game 4, vant 105-102 og uavgjort serien etter å ha holdt Kareem i sjakk med 23 poeng på 27 skudd.

Skadde Kareem Abdul-Jabbar ankelen i spill 5?

Episode 10 viser Vinnertidsin sanne historie av Kareem Abdul-Jabbar som led en grusom ankelskade i kamp 5 i NBA-finalen. Han vred ankelen da han tråkket på Lionel Hollins fot i det virkelige liv, akkurat som serien viser. Den sanne historien er nøyaktig representert i showet, ettersom Kareem kom tilbake til kampen og spilte seg gjennom den uutholdelige smerten for å score 40 poeng og lede Lakers til en viktig seier. Kareems ankelskade var alvorlig nok til å holde ham ute av kamp 6 også i det virkelige liv.

Skulle Paul Westhead forlate Lakers?

Et av de uventede øyeblikkene i Vinnertid episode 10 kommer når Jack McKinney besøker Paul Westhead hjemme hos ham. Selv om det ikke er kjent at denne interaksjonen fant sted - eller at McKinney delte hva han ville gjort uten Kareem - plager samtalen som skjer noen sanne historiehendelser. Westhead forteller McKinney at han vil sluttet å trene Los Angeles Lakers etter at denne sesongen er over fordi han hater hvordan det hele spilte ut. Dette skjedde ikke da Paul Westhead kom tilbake for å trene Lakers for sesongen 1980-1981. San Diego Clippers var imidlertid interessert i å gjøre Westhead til deres neste hovedtrener hvis ting ikke fungerte med Lakers i det virkelige liv.

Har Jack McKinney noen gang trener igjen?

Jack McKinney får ikke tilbake jobben som Los Angeles Lakers hovedtrener under Vinnertid episode 10, men episoden inkluderer at han nevner at han ser etter en annen NBA-trenerjobb. Det tok ikke lang tid før McKinney fant en ny jobb, da han ble ansatt som hovedtrener for Indiana Pacers foran NBA-sesongen 1980-1981. Med litt mer tid som går etter hans sykkelulykke fra Vinnertid episode 5, vant han Årets trener i sitt første år med Pacers etter å ha ledet dem til sluttspillet. McKinney ble igjen med laget i tre år til, men fikk sparken etter at Pacers hadde den dårligste rekorden i NBA-sesongen 1983-1984.

Hvor mye av 1980 NBA Finals Game 6 vinnertid blir riktig

Kamp 6 i NBA-finalen i 1980 får et stort søkelys Vinnertid episode 10, men nøyaktigheten av spillets hendelser er over alt. Serien sørger for å gi nøyaktige resultater på slutten av kvartalene og kampen, ettersom Lakers vant 123-107. Vinnertid får også Magic's Game 6 stat-linje riktig, siden han hadde 42 poeng, 15 returer og 7 assists i det virkelige liv. Earvin 'Magic' Johnson hoppet også i spissen i starten av kampen. Noen av de andre detaljene i spillet er imidlertid feil, først og fremst nedover. Showet endrer spillet for å gjøre det litt nærmere. I stedet for at Lakers kun ledet 104-103 med 2:45 igjen som vist i serien, var de virkelig oppe 108-103. Magic Johnson ga heller ikke timeout på banen på grunn av utmattelse på dette tidspunktet, og Michael Cooper var ikke mottakeren av en hard foul med 2:26 igjen.

Ja, Larry Bird vant årets nybegynner i et jordskred

Selv om HBOs 2022-show fokuserer på Lakers og deres vinnende måter, betyr ikke det at alt gikk etter planen deres. Dette inkluderer Magic Johnsons håp om å vinne Rookie of the Year. Vinnertid følger den sanne historien i denne situasjonen ved å ha Boston Celtics spiss Larry Bird slå Magic for å vinne prisen. Den spiser på Lakers-rookien i store deler av episoden, noe som førte til at Pat Riley (Adrien Brody) fortalte Magic stemmetellingen i sluttminuttene av kamp 6 i NBA-finalen. Selv om det kanskje ikke var sant at Magic fikk vite om resultatene i dette øyeblikket, vant Larry Bird Rookie of the Year i et jordskred, ettersom han fikk 63 stemmer til Magics 3 stemmer.

Er Magic Johnson fortsatt den yngste NBA-mesteren?

Når Los Angeles Lakers vant NBA-finalen i 1980, Vinnertid episode 10 nevner at Magic Johnson er den yngste spilleren i NBA-historien som har vunnet et mesterskap. Dette var sant på den tiden, siden Magic bare var 20 år og 276 dager gammel. Han slo tidligere Minneapolis Lakers spiller Vern Mikkelsen (21 år og 184 dager gammel) for å sette denne rekorden. Magic Johnson er imidlertid ikke lenger den yngste NBA-mesteren. Rekorden hans ble knust i 2004 takket være Darko Milicic som vant et mesterskap med Detroit Pistons da han var bare 18 år og 361 dager gammel. Per akkurat nå er Magic Johnson den tredje yngste NBA-mesteren i historien, som Los Angeles Lakers Guard Talon Horton-Tucker (19 år og 321 dager gammel) er nummer to etter Lakers' 2020 NBA Mesterskap.

Kareem eller Magic For NBA Finals MVP? Kontrovers forklart

Den siste kontroversen i Vinnertid episode 10 leverer nok en ganske overraskende sann historie. Etter å ha vunnet NBA-finalen sies det at Kareem Abdul-Jabbar kommer til å bli MVP, men David Stern sier til Magic Johnson at han kan ta prisen i stedet siden Kareem ikke er der. Dette er en for det meste nøyaktig beretning om hva som skjedde i det virkelige liv, selv om det var CBS som orkestrerte NBA Finals MVP-bytte i Vinnertidsin sanne historie. Tidligere sportsspaltist og forfatter Bill Livingston innrømmet i Kareems selvbiografi fra 1990 at CBS presset velgerne å endre stemmene sine fordi de ikke ønsket å presentere trofeet til et tomt sete på grunn av at Kareem ikke var på spill. Livingston bekreftet at nok mennesker endret stemmene sine slik at Magic Johnson vant finalens MVP basert på en telling på 4-3 over Kareem. Mens Magic leverte en dominerende prestasjon i Lakers' mesterskapskamp, ​​Kareem Abdul-Jabbar dominerte de fem foregående kampene og blir i stor grad sett på som personen som burde ha vunnet 1980 NBA Finals MVP.

Alle episodene av Vinnertid sesong 1 strømmes nå på HBO Max. Vinnertid sesong 2 har ennå ikke en utgivelsesdato.

Ncuti Gatwa: Hvor kan du se den nye Doctor Who Stars tidligere roller